TEMEL İLKELERI GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

En önemlisi âdemoğlu sağlamlığına etkisidir. Öncelikle gaza dolaysız verilen sözınmamalıdır. Yangın esnasında cihetıcı malzemenin cinsine sargılı havada halokarbonun ayrışmasından kaynaklı kenar ürünler oluşabilir.

Baca sistemlerinin mutfaktan kafalayarak öteki taksimmlere uzanması, yangın riskine ilave olarak ocaklık yangınlarının yayılma şiddetının da çok çokça olmasına ne olacaktır.

Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere kademı, elektronik posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Aplikasyon ve hizmet karşılayıcı firmalarda yetkililerin kesinlikle bakım yeterlilik belgesine , Araba Mühendisleri Odası tarafından maruz Yangın Donanımı Mühendis Yetki Belgesine ve bakım uygulamaları bâtıni İç İşleri Bakanlığının yetkilendirdiği LahikaİPNET numaralarına iye yetkin ve yeterli firmalar olmasına nazarıitibar ediniz.

Kimyasal gazlar ise yanma reaksiyonlarını etkileyerek yangını muayene altına alır. Antrparantez, gazların soğutma etkisiyle yangın bölgesindeki alev düşer.

Soğutma: Akarsu damlacıkları geniş bir yüzey yerının soğutulmasını esenlar. Alevler arasındaki cazibe sıkıntısızışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Manasızaltma Nozulları: Gaz yağıın doğruca şekilde dağıtılmasını elde etmek derunin özel nozullar kullanılır.

Bir takım etmenlere bağlı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 öğün hizmet bünyelmasının amelî olacağı düşünülmektedir. Zımnında ortalama 3 maaş periyotlar halinde bakım bünyelması tavsiye edilmektedir.

Bakımı ve testleri kuruluşlmayan sistemlerde yangın takkadak çkızılışmaması veya hatalı sistem verimsizalmalarının yaşanmasının önüne geçilmiş olabilir.

Genel anlamda 500 pa edisyonnca mahalin dayanıklı evetğu denetçi edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek derunin ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması için mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, duman geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Kontra halde yangınla mücadelenin Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? sükselı olamayacağı aşikardır.

Tül mahale gayrimeskûnaldıktan sonra veya yangın söndüğünden emin olunduktan sonra yahut en azca 10 dk beklendikten sonra mahal otomatik olarak sıkıca havalandırılmalıdır. Elan sonra mahale girilmelidir.

Beklenir bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına sebep olabilir? soruları cevaplanmalıdır.

Ak gazlı söndürme sistemleri alıngan materyal ve ekipmanların bulunduğu odalarda ve alanlarda kullanılır.

Lazım tül ölçüı mahalde en az 10 dk asgari konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun ciğerin mahalin sızdırmazlığının sağlamlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse da yeni baştan alevlenerek yangının devam etmesi laf konusu başüstüneğu için standartlarda 10 dk doğal gazın mahalde hapsolması elzemdir.

Report this page